WAPNÖ MJÖL            

Wapnö Mjöl

Matbröd, kakor, bullar, skorpor och pasta. Vi har mjöl som passar utmärkt för alla bakverk. Alla våra mjölsorter är ekologiskt odlade på Wapnö och självklart från slamfria åkrar.

Vetemjöl siktat

Wapnö vetemjöl har en proteinhalt runt 11 g. Ett mustigt, aromrikt mjöl som ger porösa, goda bakverk. Förpackning 2 kg, 15 kg


Vetemjöl, fullkorn

I Wapnö fullkornsmjöl är hela sädeskornet malet, dvs. kärna, skal och grodd. Rikt på fibrer, vitaminer och mineraler. Mjölet har en rustik fullkornssmak och passar till bl.a. matbröd och pajer.

Förpackning  2 kg, 15 kg

Dinkelmjöl, siktat

Mjölet har en hög proteinhalt, ca 13 g, och har en annorlunda proteinsammansättning, vilket gör att det lämpar sig utmärkt till pastadeg. Dinkelmjöl smakar lite mer än vanlig vete, används på samma sätt som vetemjöl men ger en sötare och nötaktigare smak. Förpackning 1 kg, 15 kg

Dinkelmjöl, fullkorn

Mjölet är malt av hel dinkelvete inkl. kli och grodd vilket gör den rik på fibrer. Det bidrar också till att den är rik på niacin, fosfor, magnesium, järn, zink och har en proteinhalt på ca 14g. Gott till matbröd och gröt. Förpackning 1 kg, 15 kg

Grahamsmjöl

Grahamsmjöl är ett fullkornsmjöl malt av hela vetekorn inkl. kli och grodd. Mjölet är rikt på kostfibrer, magnesium och järn. Används bl.a. till välling, gröt, olika sorters matbröd, kex och skorpor. Förpackning 1 kg

Du kan köpa Wapnö mjöl i butiker, Wapnö Gårdsbutik och och via vår webbshop. Där finns också Wapnös kokbok med gårdens bästa recept på mat & bakning.

Stenmalt vetemjöl

Att mala mjöl i stenkvarn är en skonsam metod som gör att man behåller viktiga smak- och näringsämnen. Vårt stenmalda mjöl ger ett färskt, mustigt, aromrikt mjöl som passar till allt. Förpackning 1 kg

Stenmalt dinkelmjöl

Att mala mjöl i stenkvarn är en skonsam metod som gör att man behåller viktiga smak- och näringsämnen. Vårt stenmalda dinkelmjöl har en lite rustikare smak än vanligt vetemjöl och används på samma sätt som vetemjöl. Förpackning 1 kg

Stenmalt rågmjöl

Att mala mjöl i stenkvarn är en skonsam metod som gör att man behåller viktiga smak- och näringsämnen. Wapnö rågmjöl är ett grovt fullkornsmjöl av hela rågkärnan inkl. kli och grodd. Mjölet är rikt på fibrer, magnesium, järn och zink. Rågmjölet har djup smak och arom och ger ett mörkare bröd. Förpackning 1 kg


Baka med mjöl från Wapnö

Kärnmjölk är den vätska som blir över när man kärnar smör. Den har en svag syrlig smak och är den perfekta degvätskan. Resultatet blir ett saftigt och luftigt bakverk. Vår kärnmjölk finns i Wapnö Gårdsbutik.

Kärnmjölksfrallor

En saftig och luftig fralla bakad på siktat dinkelmjöl och kärnmjölk.

Grovt dinkelbröd

Gott bröd med en fyllig och nötig smak. Bakat på dinkelmjöl fullkorn och siktat.

Semlor

Godaste semlan bakar du på Wapnö vetemjöl. Givetvis med grädde från gårdens mejeri.

Frukostbröd

Ett rejält och rustikt bröd bakat på Wapnö stenmalda dinkelmjöl.

Grahamsbullar

Frukostbullar bakade på Wapnö grahamsmjöl. Rikt på kostfibrer och mineraler.

Scones

Scones bakade på Wapnö rågmjöl. Bröden får en djup smak och lite mörkare färg.

Sju sorters kakor

Baka dina kakor med Wapnö vetemjöl. De blir så porösa och goda.

Våfflor

Goda våfflor kan du baka med både Wapnö vete- eller dinkelmjöl. Men de måste toppas av Wapnös fantastiska grädde.